10 PASI PENTRU ALEGEREA SALTELEI
pentru un somn bun si odihnitor in urmatoarele 3600 de nopti din viata ta!

 
 

O saltea buna inseamna sanatate

Petrecem o treime din viata dormind. Departe de a fi o functie pasiva, timpul de odihna este esential pentru sanatatea noastra si pentru echilibrul mental. In timpul somnului, corpul si spiritul se refac si isi regasesc energia necesara pentru o noua zi. Cu cat dormim mai bine, cu atat ne bucuram mai mult de viata.

Cercetatorii au scos permanent in evidenta importanta somnului. Organismul este activ in timpul noptii, se regenereaza, isi reinnoieste celulele si o face cu atat mai bine cu cat somnul nostru este mai linistit. Un somn bun este foarte important si pentru spatele nostru. Discurile intervertebrale actioneaza ca niste amortizoare care nu se relaxeaza decat daca coloana se afla in pozitie corecta. Pentru aceasta, are nevoie de sustinere uniforma corect distribuita. Pentru a beneficia de avantajele unui somn odihnitor, confortul oferit de saltea si somiera este foarte important. Salteaua si somiera permit anularea tuturor tensiunilor acumulate in timpul zilei si favorizeaza relaxarea corpului si a muschilor coloanei vertebrale.

  

Alegerea unei saltele este un pas important...
indiferent de motivele pentru care vrei sa achizitionezi o saltea.

Pe oricare saltea poti sa dormi, dar nu pe oricare te poti odihni cu-adevarat! Salteaua este cea care face diferenta intre o dimineata in care abia astepti sa iei in piept o noua zi si una in care simti ca inca te apasa cumplit oboseala de ieri.

  
Alegerea unei saltele este un pas important
  

Cum stii ca a venit timpul sa iti schimbi salteaua?

Pentru ca sta ascunsa sub cearsafuri si nu esti mereu constient de existenta ei, uneori nici nu-ti dai seama cand a venit timpul sa schimbi salteaua.
Dar salteaua face parte din viata ta mai mult decat itiimaginezi. Nu doar pentru ca petreci multa vreme intins pe ea (aproximativ o treime din viata dormim!), ci si pentru ca ea joaca un rol esential in:

 • Starea ta fizica de bine: salteaua poate fi responsabila pentru aparitia, intretinerea sau agravarea durerilor de spate, durerilor musculare si alergiilor

 • Starea ta psihica de bine: daca nu dormi profund si daca nu te trezesti dimineata odihnit si relaxat, nu te poti bucura de viata, nu te poti concentra, si nici nu poti sa faci fata cum se cuvine stresului, atunci cand apare.

  

7 semne ca a venit timpul sa iti schimbi salteaua ?

1. Ai senzatia ca nu dormi bine, iar in timpul zilei esti iritabil si nu te poti concentra. O saltea care nu permite relaxarea completa a musculaturii si un somn profund este de multe ori principala vinovata pentru starea psihica proasta si pentru gestionarea proasta a stresului din timpul zilei.

2. Te trezesti dimineata obosit, amortit, intepenit. Daca salteaua pune prea multa presiune asupra corpului si blocheaza circulatia sangelui, efectul va fi un disconfort fizic accentuat si in timpul zilei.

3. Te trezesti cu dureri de spate. Daca ti se intampla sa ai dureri matinale de spate, poti sa fii sigur ca a venit timpul sa schimbi salteaua.

4. Salteaua s-a deformat in zona in care dormi. S-ar putea sa te fi obisnuit cu aceasta deformare si sa ti se para comoda, dar acest lucru poate avea consecinte asupra starii tale fizice de bine pe termen lung. Schimba salteaua si cauta una care sa-ti mentina coloana in pozitie normala, sa nu puna presiune asupra spatelui si sa nu blocheze circulatia sangelui, oferindu-ti in acelasi timp un grad maxim de confort.

5. Marginile saltelei sunt foarte moi sau simti arcurile cand te asezi in pat. Sunt semne ca salteaua ta nu-ti ofera sustinere si are prea multe puncte de presiune care iti blocheaza circulatia sangelui.

6. La mijlocul saltelei a aparut o adancitura si te rostogolesti peste partener. Lucrul acesta pericliteaza calitatea somnului amandurora.

7. Salteaua actuala are mai mult de 7-10 ani. Specialistii spun ca, in prezent, saltelele mai vechi de zece ani trebuie neaparat schimbate, atat pentru ca este foarte probabil sa se fi deformat si sa nu mai ofere sustinere, confort si ergonomie, dar si pentru ca, oricat de bine ar fi fost intretinute, e posibil sa fi devenit un mediu propice pentru acarieni, ciuperci sau bacterii.

Daca salteaua ta a implinit varsta, sigur e timpul sa o schimbi.

 
 

10 PASI PENTRU ALEGEREA SALTELEI

  

DETERMINA-TI NEVOILE O SALTEA MAI MOALE SAU MAI TARE?

Exista prejudecata ca o saltea mai ferma e automat mai buna. De fapt, fermitatea saltelei, care este data de nucleul sau, trebuie adaptata corpului si morfologiei fiecaruia.

O saltea prea ferma poate provoca o hiper-cambrare a coloanei dovedindu-se la fel de nepotrivita ca o saltea prea moale (care creeaza asa-numitul "efect de castron").

Fermitatea saltelei este data de nucleul sau, compus fie din arcuri, fie din spuma sau latex artificial/ natural, insa confortul pe care il simti atunci cand te asezi pe saltea este realizat din straturi de spuma de diferite densitati sau din latex artificial/ natural. Aceste straturi de confort ajuta la relaxarea maxima a musculaturii, nu exercita presiune asupra corpului si nu blocheaza circulatia sangvina. Daca postura este buna, aliniamentul coloanei corect si musculatura relaxata, somnul va fi cu adevarat profund si odihnitor, si corpul iti va fi eliberat de tensiune.

De aceea este important sa stii din ce este alcatuita o saltea si care sunt tipurile de saltele din care sa o alegi pe cea care ti se potriveste.

  

Din ce este alcatuita o saltea

Structura interioara a saltelelor
 
 • Matlasarea: asigura confortul imediat pe care il simtim cand ne intindem in pat. Senzatia de confort poate fi de scufundare, moale sau tonica si depinde de calitatea, grosimea si structura materialelor folosite.

 • Nucleul: asigura sustinerea corecta a coloanei vertebrale si permite muschilor sa se relaxeze complet. Este realizat din arcuri sau spuma si poate fi mediu ferm, ferm sau foarte ferm. Calitatea structurii elastice este cea care influenteaza calitatea sustinerii spatelui.

  

Urmareste nivelul de confort al saltelei

MATLASAREA SALTELEI

Matlasarea este responsabila de confortul pe care il simti atunci cand atingi salteaua (prima impresie pe care o obtii dupa primele 10minute de dormit pe saltea). Gradul de moliciune variaza in functie de compozitia matlaseului (lana, bumbac, fibre sintetice, memory foam, latex natural etc.). Acestea sunt materialele care te separa de structura elastica a saltelei (arcuri, spuma, latex natural). Dintr-o simpla privire iti vei da seama de calitatea matlasarii - o saltea cu un aspect mai "umflat" este cea care iti va oferi moliciune si confort.

  

MAI MULTE STRATURI INCLUSE IN MATLASARE = MAI MULT CONFORT

Gradul de confort al saltelei si senzatia de moliciune placuta la atingere depind si de numarul de straturi incluse in matlasare. Cu cat numarul acestora creste, cu atat este mai mare senzatia de confort pe care o simti atunci cand te intinzi pe saltea.

Alegerea unei saltele este un pas important
  
 

INALTIMEA SALTELEI

Cel putin 19cm inaltime pentru o buna sustinere daca alegi o saltea din spuma sau latex natural si cel putin 22cm inaltime daca aegi o saltea cu nucleu din arc. Inaltimea saltelelor noastre variaza intre 19-34 de centimetri. Intotdeauna calitatea saltelei creste odata cu inaltimea acesteia. O saltea cu matlaseu subtire va oferi un confort minim, o saltea cu matlaseu gros va oferi un confort excelent.

  

TIPURI DE SALTELE - PRINCIPALELE TEHNOLOGII

Tehnologiile de fabricare a saltelelor au evoluat odata cu constientizarea importantei acestora. Ne petrecem aproximativ o treime din viata dormind, iar salteaua este cea care face de cele mai multe ori diferenta intre o dimineata plina de energie si una in care te simti in continuare obosit.

Exista o mare varietate de saltele din care sa o alegi pe care cea care ti potriveste. Tehnologiile de fabricare a saltelelor sunt diverse si pentru realizarea acestora se folosesc diferite tipuri de materiale atat pentru nucleu dar mai ales pentru straturile de confort. Preturile saltelelor sunt la fel de variate. Insa nu trebuie sa iti alegi salteaua doar in functie de pretul acesteia, ceea ce conteaza cel mai mult este ca salteaua aleasa sa corespunda atat din punct de vedere al sustinerii, cat si din punct de vedere al confortului nevoilor tale.

  

Tipuri de saltele si diferentele dintre acestea

 • Saltele cu arcuri SISTEM HIBRID: arc biconic, arc continuuu, arc impachetat plus straturi de confort

 • Saltele din spuma

 • Saltele din latex articial

 • Saltele din latex natural

  

SISTEM HIBRID - SALTELE CU ARCURI
Exista 3 tipuri de arcuri: BI-CONIC, ARC CONTINUU, ARC IMPACHETAT

Calitatea acestora depinde de grosimea firului de sarma din otel si de numarul de arcuri prezent in saltea. Cu cat grosimea firului de sarma din otel creste, cu atat creste si fermitatea saltelei. Stabilitatea este asigurata de numarul de arcuri. Cu cat numarul acestora e mai mare, cu atat creste calitatea sustinerii oferita de saltea.

Exista trei tipuri de arcuri: bi-conic, arc continuu si arc impachetat.

Pentru o saltea din arcuri de dimensiunea 140x200cm, numarul de arcuri poate varia astfel:

299 - 336 arcuri pentru sistemul bi-conic

600 - 2.000 arcuri pentru sistemul bloc de arcuri continue

400 - 1.200 arcuri pentru sistemul de arcuri impachetate

  

Colectia Salterra include doar saltele cu arc de cea mai buna calitate

 
 • Sistem hybrid - saltele cu arc continuu si straturi de confort

 • Sistem hybrid - saltele cu arc impachetat si straturi de confort

  

SISTEM HYBRID ARC CONTINUU "NORMAZONE"+ STRATURI DE CONFORT

  

Hybrid System® Hybrid System este o combinatie de 2 tehnologii diferite: arc continuu si materiale noi de confort (spume de diferite densitati, fibre)

- Nucleul este realizat din arc continuu - Normazone®: cel mai avansat sistem de arc continuu din Europa, extrem de durabil in timp, renforsat in zona lombara cu 5 zone de confort, care asigura sustinerea corecta a coloanei vertebrale. Bloc Normazone® - serie longitudinala de arcuri continue realizate dintr-un fir de sarma de otel netaiat. Nu exista, prin urmare, nicio separare intre ele, niciun risc de rupere si asigura saltelei o durata mare de utilizare. Acest bloc de arc continuu, combina fermitatea si pozitia corecta a spatelui cu nevoia celui care doarme pe saltea de a reduce presiunea pe zona soldului si umerilor. Asigura o pozitie perfect corecta corpului pe toata durata somnului.

  

- Materiale noi pentru odihna: straturi de confort de ultima tehnologie realizate din diverse materiale (spume de diferite densitati, fibre).

Alegerea unei saltele este un pas important
 

BENEFICII SISTEM HYBRID cu nucleu Normazone®

 • Cresterea confortului: combinare proprietatilor de fermitate si circulatia aerului in interiorul saltelei oferite de sistemul Normazone® cu adaptabilitatea si tuseul materialelor de confort special concepute de Pikolin pentru cel mai bun somn din lume. Amortizorul realizat din spuma face sa te bucuri de un somn odihnitor indiferent de pozitia de dormit: spate, burta sau lateral(sold).

 • Adaptabilitate progresiva. Salteaua iti ofera o presiune proportionala cu presiunea pe care o exercita diferitele parti ale corpului. Astfel, iti asigura o independenta buna fata de partener mai ales atunci cand in acelasi pat dorm 2 persoane cu greutati diferite.

 • Durabilitate si ventilatie: Structura de arc continuu si calitatea materialelor de confort folosite maresc/ cresc viata utila a saltelei; canalele de ventilatie ale sistemului Normazone® si porozitatea materialelor folosite cresc circulatia aerului imbunatatind igiena si echilibrul temperaturii in interiorul saltelei.

 • Este sistemul de arcuri cel mai des folosit de hotelurile de 5 stele

  

SISTEM HYBRID ARC CONTINUU "NORMASENSE"+ STRATURI DE CONFORT

Hybrid System® Hybrid System este o combinatie de 2 tehnologii diferite: arc continuu si materiale noi de confort (spume de diferite densitati, fibre)

  

- Nucleul este realizat din arc continuu - Normasense®: cel mai avansat sistem de arc continuu din Europa cu 5 zone de confort - Normazone® ranforsat in zona lombara cu insertii din spuma de mare densitate profilata pe 7 zone de confort care ofera adaptabilitate maxima la ergonomia fiecarei persoane. Nu exista, prin urmare, nicio separare intre ele, niciun risc de rupere si asigura saltelei o durata mare de utilizare. Acest bloc de arc continuu, combina fermitatea si pozitia corecta a spatelui cu nevoia celui care doarme pe saltea de a reduce presiunea pe zona soldului si umerilor. Asigura o pozitie perfect corecta corpului pe toata durata somnului.

  

- Materiale noi pentru odihna: straturi de confort de ultima tehnologie realizate din diverse materiale (spume de diferite densitati, fibre).

Alegerea unei saltele este un pas important
  

BENEFICII:

 • Cresterea confortului: combinarea proprietatilor de fermitate si circulatia aerului in interiorul saltelei oferite de sistemul Normazone® cu adaptabilitatea si tuseul materialelor de confort special concepute de Pikolin pentru cel mai bun somn din lume.

 • Adaptabilitate progresiva. Salteaua iti ofera o presiune proportionala cu presiunea pe care o exercita diferitele parti ale corpului. Astfel, iti asigura o independenta foarte buna fata de partener mai ales atunci cand in acelasi pat dorm 2 persoane cu greutati foarte diferite. Spuma profilata inserata absoarbe vibratiile corpului in timpul somnului si creste indepenta fata de partener.

 • Durabilitate si ventilatie: Structura de arc continuu si calitatea materialelor de confort folosite cresc viata utila a saltelei; canalele de ventilatie ale sistemului Normazone® si porozitatea materialelor celulare folosite cresc circulatia aerului imbunatatind igiena si echilibrul temperaturii in interiorul saltelei.

 • Este sistemul de arcuri cel mai des folosit de hotelurile de 5 stele

  

SISTEM HYBRID ARCURI IMPACHETATE INDIVIDUAL + STRATURI DE CONFORT

Hybrid System® Hybrid System este o combinatie de 2 tehnologii diferite: arcuri impachetate individual si materiale de confort noi de confort (latex natural, spume de diferite densitati, fibre naturale si sintetice)

  

 • Nucleul este realizat din arcuri impachetate individual in buzunare separate din material sintetic foarte rezistent sau din bumbac foarte rezistent. Structura de arc impachetat poate fi simpla (siruri multiple de arc impachetat asezate longitudinal) sau tip fagure (arcurile pe latime sunt inserate intre cele pe lungime) si asigura o sustinere excelenta si o independenta perfecta fata de partener. Blocul de arc impachetat are 3 zone de confort, care lucreaza independent si raspund in functie de greutatea individula a fiecarui corp. Este salteaua ideala atunci cand exista o diferenta considerabila de greutate sau de inaltime intre tine si partenerul tau. Saltelele cu arc impachetat din colectia Salterra au intre 600-1200arcuri pentru mentinerea confortului pe toata durata de folosire a saltelei. La dimensiunea 160x200cm in strat unic si aproximativ 2000de arcuri in sistem dublu de arc impachetat: arc impachetat mare(15cmh)+ arc impachetat micro( 3-4cmh)

 • Materiale noi pentru odihna: straturi de confort din materiale naturale sau sintetice de ultima tehnologie realizate din diverse materiale (latex Dunlop, latex Talalay, memory foam, spume de diferite densitati, fibre naturale si sintetice).

Alegerea unei saltele este un pas important
 
  

BENEFICII:

 • Cresterea confortului: combinarea proprietatilor de fermitate oferite de arcul impachetat cu adaptabilitatea si tuseul fin al materialelor naturale de confort special concepute de Pikolin pentru colectia handmade.

 • Adaptabilitate progresiva. Salteaua asigura sustinerea si confortul potrivit pentru fiecare parte a corpului. Independenta fata de partener este execelenta mai ales atunci cand in acelasi pat dorm 2 persoane cu greutati foarte diferite. La modelele Dafne, Amande si Colette din colectia Epeda handmade poti opta pentru 2 tipuri de moliciune in aceeasi saltea. Astfel pentru un corp cu o greutate mai mare straturile de confort vor fi mai ferme, iar pentru celalalt corp de greutate mai mica straturile de confort vor avea fermitate medie sau soft.

 • Durabilitate si ventilatie: Structura de arc impachetat si calitatea materialelor naturale de confort folosite cresc viata utila a saltelei; canalele de ventilatie ale sistemului de arc impachetat si porozitatea materialelor celulare folosite cresc circulatia aerului imbunatatind igiena si echilibrul temperaturii in interiorul saltelei.

 

SALTELE VISCOFOAM SAU MEMORY FOAM

  

Saltelele cu spuma vascoelastica sau memory foam, includ in matlaseu un strat de spuma sensibil la temperatura corpului.

Viscofoam®(Memoryfoam) este un material vascoelastic care distribuie presiunea punct cu punct. Acest material vasco-elastic este sensibil la caldura, se adapteaza la perfect la forma corpului, scade astfel nevoia de a schimba pozitia în timpul noptii, creste numarul de ore de somn profund. Are densitatea cuprinsa intre 50-85kg/mc.

  

BENEFICII:

 • Presiune minima asupra corpului: se adapteaza perfect la forma corpului, minimizeaza presiunea asupra acestuia si permite o circulatie sangvina foarte buna in timpul somnului

 • Distribuie presiunea corpului punct cu punct, sustine si relaxeaza coloana vertebrala.

 • Se adapteaza la temperatura corpului si ajuta la minimizarea miscarilor in timpul noptii.

 • Asigura o pozitie corecta corpului pentru un somn sanatos.

Alegerea unei saltele este un pas important
 

SALTELE CU MEMORY GEL®

Memory Gel® este o spuma vascoelastica care incorporeaza particule de gel in compozitia sa; Aceasta spuma pastreaza toate proprietatile si beneficiile pentru odihna oferite de spuma vascoelastica si in acelasi timp minimizeaza efectul de caldura.

  

BENEFICII:

 • PRESIUNE MINIMA ASUPRA CORPULUI: Se adapteaza perfect la forma corpului, minimizeaza presiunea asupra acestuia si permite o circulatie sangvina foarte buna in timpul somnului

 • CONTROLUL TEMPERATURII: Particulele de gel permit reducerea la minim a efectului de incalzire inerent generat de spuma vascoelastica, asigurand o temperatura constanta si placuta pentru corp.

 • NIVEL RIDICAT DE CONFORT: Prin combinatia proprietatilor spumei vascoelastica (confort, reducerea presiuni asupra corpului, adaptare la morfologia fiecarei persoane) cu cele oferite de gel (dispersia caldurii, mare densitate), confortul oferit de saltea este mult mai ridicat. Acest nou material creat de Pikolin iti ofera o senzatie de imponderabilitate care creaza conditiile cele mai favorabile pentru un somn odihnitor.

 

SALTELE DIN LATEX NATURAL

LATEX NATURAL DUNLOP

LATEX NATURAL TALALY

  

CE ESTE LATEXUL NATURAL DUNLOP?

Latexul natural Dunlop este o suspensie de particule de cauciuc in apa(transformata la temperatura foarte mare in aburi). Materia prima – latexul laptos - este extrasa din arborele de cauciuc prin incizii în forma de V in coaja copacului, acest process este numit "sângerare". În spatele cortexul există unele vase din care curge latex, acesta incepe sa curga dupa ce se realizeaza o mica incizie in scoarta copacului, fara insa ca aceasta sa afecteze dezvoltarea arborelui de cauciuc. Dintr-un copac se poate extrage latex peste 15 ani.

Cel mai vechi sistem de realizarea a latexului natural este sistemul Dunlop. Sistemul Dunlop sau standard, inventat în 1929 de catre fizicianul EA Murphy cercetator Dunlopillo. Procesul lui consta in amestecarea latexul cu aer și apoi cresterea temperaturii sale între 100 ° si 115 °, astfel se vulcanizeaza (creste ca un cozonac) si se obtine spuma de latex. In amestecul utilizat pentru fabricarea latexului se foloseste un procent foarte ridicat de latex natural extras din arborele de cauciuc acesta este latexul Dunlop.

  

BENEFICIILE LATEXULUI NATURAL DUNLOP

RESPIRABILITATE: cu celula sa naturala deschisa, latexul Dunlop, permite o circulatie foarte buna a aerului in interiorul saltelei si asigura o temperatura constanta corpului in timpul somnului.

ADAPTABILITATE: moliciunea latexului Dunlop ofera corpului un suport confortabil fara puncte de presiune care asigura mai multe ore de somn profund. In plus, asigura o independenta totala fata de partener.

NATURAL: saltelele realizate din latex Dunlop au intre 50-65% latex natural care asigura fermitate si durabilitate saltelei.

IGIENA: datorită proprietăților antibacteriene și antifungice, latex natural Dunlop nu permite dezvoltarea ciupercilor si acarienilor.

DURABILITATE: datorită designului structurii sale interne, susține foarte bine corpul in pozitie corecta iar toate caracteristicile și proprietățile sale fizice se mentin pe perioada folosiri saltelei.

Aceasta saltea este ideala pentru persoanele care doresc sa evite senzatia de scufundare in saltea si cauta un confort natural si o sustinere corecta a corpului.

  

LATEX NATURAL TALALAY - CEL MAI LUXOS MATERIAL DIN LUME

Latexul natural este o suspensie de particule de cauciuc in apa. Materia prima – latexul laptos - este extrasa din arborele de cauciuc prin incizii în forma de V in coaja copacului, acest proces este numit "sângerare". În spatele cortexul există unele vase din care curge latex, acesta incepe sa curga dupa ce se realizeaza o mica incizie in scoarta copacului, fara insa ca aceasta sa afecteze dezvoltarea arborelui de cauciuc. Dintr-un copac se poate extrage latex peste 15 ani.

  

Metoda Talalay este cea mai sofisticata metoda de fabricație a latex natural. Sistemul latex Talalay a fost dezvoltat de Joseph Anton Talalay în 1956. Modul de realizare a latexului natural Talalay este o evolutie a primului proces si porneste de la aceeasi materie primă, latex extras din arborele de cauciuc. Este un proces de fabricare mult mai elaborat în care latexul este supus unor actiuni inainte de vulcanizare pentru imbunatatirea magnificelor calitati naturale ale acestuia si pentru a obtine cea mai buna spuma latex pentru odihna.

Latexul natural Talalay este mai elastic, mai respirabil, mai poros, mai adaptabil, mai moale, mai durabil, mai natural, mai sanatos decat latexul natural Dunlop.

Latexul Talalay include o gama larga de fermitati, de la moale la foarte tare. Latexul Talalay moale iti ofera o senzatie care poate fi comparata cu memory foam insa fara efectul de scufundare. Confortul oferit de latexul Talalay este minunat pentru conturul corpului, structura sa celulara unica asigura un suport durabil corpului si ii ofera o senzatie de plutire. Latexul natural Talalay este unul dintre cele mai respirabile spume din lume. Clientii pot savura confortul latexului Talalay fara a exista riscul de a se incalzi asa cum se intampla la celelalte tipuri de spuma.

  

BENEFICIILE LATEXULUI NATURAL TALALAY

RESPIRABILITATE: cu celula sa naturala perfect deschisa chiar si atunci cand o privesti prin lupa, latexul Talalay, permite o circulatie foarte buna a aerului in interiorul saltelei si asigura o temperatura constanta corpului in timpul somnului, fara a genera niciun fel de incalzire. Latexul Talalay este cea mai respirabila spuma din lume.

ADAPTABILITATE: moliciunea si senzatia de plutire oferita corpului de latexul Talalay pentru eliminarea punctelor de presiune asupra circulatiei noastre sangvine si asupra oaselor noastre, astfel reusim sa nu ne mai miscam de foarte multe ori pozitia in timpul somnului si sa ne bucuram de un somn profund si odihnitor. In plus, asigura o independenta totala fata de partener.

ELASTICITATE – datorita structurii latexului Talalay, salteaua reactioneaza la miscarile nostre ajutandu-ne sa ne schimbam usor pozitia de dormit.

NATURAL: saltelele din latex Talalay contin intre 70 si 80% latex natural care le asigura fermitatea si durabilitatea.

IGIENA: Datorita proprietatilor sale antibacteriene si fungicide naturale din latexul Talalay acarieni nu gasesc nimic cu care sa se hraneasca si dispar.

DURABILITATE: latexul Talalay, gratie designului structurii sale interne isi mentine nealterate toate caracteristicile si proprietatile fizice pentru odihna pe toata durata de folosire a saltelei.

  

LATEX ARTIFICIAL

Inteligent latex sau open latex - este realizat din cel mai recent si revolutionar material aparut in domeniul saltelelor din latex artficial. Are densitatea de 65kg/mc si celulatia 100% deschisa, ceea ce permite eliberarea totala a umiditatii in timpul somnului.

Latexul cu celulatia total deschisa, ofera confort si ventilatie totala si naturala structurii eleastice a saltelei. Astfel, se evita gaurirea structurii si pierderea rezistentei acesteia.

Densitatea ridicata a open latexului este garantia unei saltele de foarte buna calitate.
Fata de restul latexului artificial, open latexul este mult mai elastic si mai rezistent la compresie si imbatranire.

  

BENEFICII:

 • Circulatie foarte buna a aerului in interiorul saltelei

 • Confort excelent, relaxarea coloanei (se reduc punctele de presiune)

 • Cresterea numarului orelor de odihna profunda (reducerea miscarilor in timpul noptii)

 • Imbunatatirea circulatiei sangvine

 • Material foarte rezistent.

 • Buna independenta fata de partener

Alegerea unei saltele este un pas important
 
  

In ce buget vrei sa te incadrezi?

O saltea de calitate permite o buna circulatie a aerului si eliminarea totala a umiditatii si a caldurii corporale. Achizitia unei saltele este o achizitie importanta si de durata, este deci foarte important sa alegi un producator serios ale carui produse sunt recunoscute pentru calitatea procesului de fabricare si a materialelor folosite pentru realizarea saltelei. Trebuie sa eviti cumpararea unei saltele daca nu ai informatii despre producator sau daca comerciantul nu comunica detalii legate de calitatea materialelor folosite si nu poate proba calitate si durabilitatea acesteia.
Salterra iti propune o colectie multibrand de saltele(Epeda, Pikolin, Pikolin Handmade) realizate cu materiale de cea mai buna calitate de catre cel mai mare producator de saltele din Europa – Grupul Pikolin.

  

5 pasi pentru a alege bugetul pentru salteaua ta

  

1. Pretul nu reflecta intotdeauna calitatea - Amintiți-vă că prețul saltelei nu indică întotdeauna calitatea sa, mai ales dacă decideti sa cumpărati direct din magazinele nespecializate sau produse non brand online

  

2. Bugetul ideal este de 2000 – 2500lei pentru o saltea 160x200cm, de calitate buna care are confort construit identic pe ambele fete, 2500 – 4000lei pentru o saltea de calitate foarte buna, si peste 4000lei pentru o saltea de calitate exceptionala. Vă recomandăm un buget de pornire de aproximativ 2000lei. Acest preț vă pozitioneaza intr-un segment de peste medie al pieței saltelelor vandute on-line și vă oferă un număr amplu de opțiuni.

  

3. Creșteti ușor bugetul pentru dimensiuni mai mari 180x200, 200x200cm.

  

4. Nu cauta ieftin, foarte ieftin - nu cheltui mai puțin de 1800lei pentru o saltea cu confort identic pe ambele fete. Pretul nu este un indicator perfect pentru calitate, dar dacă nu va permiteti un buget de cel puțin 1800lei, va rugam sa aveti in vedere probabilitatea de a primi o calitate mai scăzută, durabilitate mai mică, și o toxicitate mai mare în salteaua cumparata/achizitionata.

  

5 NU FACE COMPROMISURI - O saltea de calitate poate fi utilizata chiar si 10 ani fara a-si pierde calitatile. Es te o investitie pe termen lung in confortul si sanatatea ta si tocmai de aceea trebuie sa cumperi cea mai buna saltea pe care ti-o permiti. Daca te gandesti ca fiecare 100 de lei investiti in noua ta saltea reprezinta doar 0,027lei pe noapte timp de 10 ani, investitia este una profitabila.

 
  

Dormi singur sau cu partenerul ?

Un somn odihnitor e cel in care te misti putin si esti cat mai putin deranjat de miscarile partenerului.

Pe o saltea cu slaba independenta fata de partener fazele somnului profund sunt des intrerupte.

Nu dormi bine si te trezesti obosit dimineata. Pe o astfel de saltea esti deranjat in fiecare noapte de miscarile partenerului.

Pe o saltea cu grad mare de independenta fata de partener va bucurati amandoi de un somn odihnitor si creste numarul orelor de somn profund cu ~53 de minute in fiecare noapte (conform studiilor realizate in Franta).

Vechile saltele pe arcuri creau un "efect de val". Tehnologiile moderne, bazate atat pe arcuri (arc continuu Normablock sau arc impachetat), cat si pe spuma, ofera o foarte buna independenta fata de partener.

Dormi singur sau cu partenerul?
  
 

Pentru a te bucura de o saltea cu o buna independenta fata de partener alege:

- un pat mare

- doua saltele in aceeasi rama de pat

  

Sugestii de saltele cu grad mare de independenta fata de partener atunci cand exista diferenta foarte mare de greutate intre cei doi parteneri:

 • saltea cu arc impachetat

 • saltea cu sistem Normasense (arc continuu si spuma profilata)

Sugestii de saltele cu grad mare de independenta fata de partener atunci cand patrenenerul este foarte sensibil si simte toate micarile tale in timpul noptii:

 • saltea cu arc impachetat

 • saltea din spuma sau din latex

 
  

Ia in considerare pozitia de dormit

- Dormitul pe o parte

Daca obisnuiesti sa dormi pe o parte, este bine sa stii ca aceasta pozitie creste presiunea pe umeri si solduri. Aceste puncte de presiune inconfortabile sunt adesea acompaniate de amorteala sau intepaturi in maini si picioare.

Presiunea pe care o simti in umeri sau in solduri blocheaza circulatia sangelui si este consecinta faptului ca straturile de confort care imbraca nucleul saltelei sunt insuficiente.

Recomandam celor care dorm pe parte sa aleaga saltelele inalte peste 25cm cu mai multe straturi de confort intre corp si nucleu in special atunci cand optezi pentru o saltea cu arc continuu sau arc impachetat.

  

- Dormitul pe burta

Arcuirea nenaturala a spatelui poate provoca probleme ale coloanei, prin urmare este important ca suprafata de dormit sa se muleze cat mai bine pe forma corpului si sa ii distribuie uniform greutatea.

Celor care dorm pe o parte sau pe burta Salterra le recomanda o saltea cu nucleu de sustinere din spuma arc continuu, arc impachetat sau latex natural cu matlaseu mediu-moale.

  

- Dormitul pe spate

Atunci cand dormi pe spate, greutatea se distribuie uniform pe o suprafata mai mare. Nivelul de deformare al saltelei este redus. Pot alege o saltea din spuma sau latex natural de minim 19cm sau daca optezi pentru una cu arc sa aiba minin 22cm grosime.

Studiile au aratat ca cea mai comuna pozitie de dormit este pe o parte (57%), apoi pe spate (17%) si pe burta (11%). *conform unui sondaj efectuat in Statele Unite

Ia in considerare pozitia de dormit
  
 

Transpiri des noaptea?

Temperatura optima este una dintre conditiile de baza pentru un somn odihnitor. Supraincalzirea corpului provoaca treziri dese si pericliteaza calitatea somnului.
Ca sa nu transpiri, fie alegi o saltea cu nucleu de spuma si cu strat de Memory Gel® in matlaseu, fie alegi o saltea din latex natural sau o saltea cu nucleu din arcuri. Mai este important ca tesatura de acoperire sa permita o foarte buna circulatie a aerului la suprafata saltelei.

  

Memory Gel® este o spuma vascoelastica care incorporeaza particule de gel in compozitia sa; Aceasta spuma pastreaza toate proprietatile si beneficiile pentru odihna oferite de spuma vascoelastica si in acelasi timp minimizeaza efectul de caldura.

Ia in considerare pozitia de dormit
  
 

Esti predispus la alergii?

Pentru a evita acumularea bacteriilor, ciupercilor, acarienilor (parazitii care pot provoca alergii), orice saltea trebuie aerisita, aspirata, curatata la intervale regulate.
Asigura-te ca materialele din care este fabricata salteaua permit o foarte buna circulatie a aerului in interiorul acesteia si ca sunt tratate impotriva bacteriilor, ciupercilor si acarienilor.

  

SANIFOAM SI TRIPLE BARRERA®

Strat de spuma care incorporeaza un component care elimina acarienii la contactul direct cu acestia. Aceasta tehnologie unica si exclusiva a Grupului Pikolin, actioneaza deasemenea si asupra bacteriilor si ciupercilor acoperind cel mai amplu spectru de amenintari alergenice. Este vorba despre un tratament aplicat ultimului strat de spuma de confort care functioneaza ca un filtru permanent. Acest tratament se regaseste in cele doua fete pe care dormim in cazul tratamentului Sanifoam si in toate cele 6 fete ale produsului 2 principale si 4 laterale in cazut tratamentului Triple Barrera.

Aceasta bariera actioneaza acolo unde realmente isi fac cuibul acarienii, bacteriile si ciupercile intre straturile matlaseului, chiar sub tesatura. Avantajul acestui tratament se traduce prin blocarea totala a acestor elemente, si este permanent in timp.

  

BENEFICII:

PROTECTIA IMPOTRIVA UNUI AMPLU SPECTRU: actioneaza impotriva principalelor cauze ale alergiilor: acarieni, bacterii si ciuperci.

PERMANENT: este o componenta in plus din spuma nu un tratament temporar, de aceea se mentine in timp si acopera toata viata utila a saltelei.

Ia in considerare pozitia de dormit
  
 

Determina dimensiunile saltelei

Determina dimensiunile saltelei

  
 

Determina nivelul de fermitate al saltelei

Determina nivelul de fermitate al saltelei

  
 

ALEGE SOMIERA POTRIVITA PENTRU SALTEAUA TA

Somierele incluse in colectia Salterra sunt concepute sa se potriveasca perfect cu salteaua. Combinatia potrivita intre saltea si somiera iti ofera garantia unei pozitii corecte a coloanei in timpul somnului si iti asigura sustinerea de care ai nevoie. Daca somiera ta este inca buna, atunci iti trebuie doar o noua saltea. Daca nicci salteaua nici somiera nu mai sunt bune, atunci iti recomandam sa le schimbi pe amandoua, atat salteaua, cat si somiera. Daca ai o noua saltea exceptionala, dar somiera nu iti mai ofera sustinerea de care ai nevoie si nu te poti bucura de confortul asteptat, atunci trebuie sa schimbi somiera.

Pentru a beneficia de avantajele unui somn odihnitor,confortul oferit de somiera este la fel de important precum cel oferit de saltea.
Combinatia perfecta intre saltea si somiera trebuie trebuie sa tina cont de particularitatile constructive ale celor 2 elemente care compun echipamentul de somn.

  

SITUATIA IDEALA

Vei beneficia de sustinerea perfecta pentru corp daca alegi un echipament de somn format din:

  

Determina nivelul de fermitate al saltelei

  

SOMIERA FIXA SAU TAPITATA + SALTEA CU ARC CONTINUU SAU IMPACHETAT

  

BENEFICII

 • STABILITATE - echipamentul este foarte stabil, vibratiile in interiorul saltelei sunt minime

 • SUSTINERE CORECTA - echipamentul asigura sustinere anatomica, salteaua se va adapta perfect la conturul corpului si va mentinere coloana vertebrala dreapta, astfel vor disparea oboseala nervoasa si musculara.

 • CONFORT - echipamentul de somn trebuie sa ofere un confort imediat: pe o saltea prea ferma punctele de presiune impiedica circulatia sangvina la nivelul umerilor si soldurilor si te obliga sa iti schimbi pozitia frecvent in timpul somnului; O saltea prea ferma poate provoca o hiper-cambrare a coloanei dovedindu-se la fel de nepotrivita ca o saltea prea moale (care creeaza asa-numitul "efect de castron").

 • AMORTIZAREA MISCARILOR PARTENERULUI - echipamentul de somn trebuie sa permita amortizarea miscarilor: pe o saltea de doua persoane nu trebuie sa te trezeasca miscarile partenerului;

 • SANATATE SI IGIENA - echipamentul de somn trebuie sa fie sanatos si aerisit: pentru imbinarea zilnica a igienei cu starea de bine.

  

SOMIERA CU LAMELE + SALTEA CU MEMORYFOAM SAU LATEX NATURAL

  

BENEFICII

 • STABILITATE - echipamentul este foarte stabil, in interiorul unei saltele cu spama sau latex nu exista vibratie, miscarile sunt amortizate si nu sunt simtite de partener.

 • ELASTICITATE - echipamentul este elastic, combinatia intre confortul plat oferit de spuma sau latex si lamele somierei va asigura corpului o sustinere anatomica corecta, salteaua se va adapta perfect la conturul corpului si va mentinere coloana vertebrala dreapta, astfel vor disparea oboseala nervoasa si musculara.

 • CONFORT - echipamentul de somn trebuie sa ofere un confort imediat: pe o saltea prea ferma punctele de presiune impiedica circulatia sangvina la nivelul umerilor si soldurilor si te obliga sa iti schimbi pozitia frecvent in timpul somnului; O saltea prea ferma poate provoca o hiper-cambrare a coloanei dovedindu-se la fel de nepotrivita ca o saltea prea moale (care creeaza asa-numitul "efect de castron").

 • SANATATE SI IGIENA E Echipamentul de somn trebuie sa fie sanatos si aerisit: pentru imbinarea zilnica a igienei cu starea de bine. Somiera cu lamele permite aerisirea corecta a salteleor sin spuma sau latex.

  

SITUATIE BUNA

  

SOMIERA CU LAMELE + SALTEA CU ARC CONTINUU

  

Insa trebuie sa stii:

 • STABILITATE – echipamentul are o stabilitate mai redusa si exista vibratie in interiorul saltelei creeata de lamele somierei
  Lemele somierei vor genera o vibratie mai mare in saltea atunci cand exista o diferenta mai mare de greutate intre cei doi parteneri.

 • SUSTINERE - echipamentul asigura sustinere anatomica corecta doar daca somiera are cel putin 32 - 40 de lamele.
  Este ideal ca pentru dimensiuni mai mari de 140x200 sa folosim
  2 somiere de 80x200 pentru un pat de 160x200
  2 somiere de 90x200 pentru un pat de 180x200
  2 somiere de 100x200 pentru un pat de 200x200

 • CONFORT - echipamentul va parea mai moale deoarece somiera cu lamele modifica confortul saltelei, de aceea este bine sa alegem o saltea ferma, mediu-ferma sau cel mult mediu-soft.

 • SANATATE SI IGIENA - echipamentul de somn trebuie sa fie sanatos si aerisit: pentru imbinarea zilnica a igienei cu starea de bine.

  

SITUATIE BUNA

  

SOMIERA CU LAMELE + SALTEA CU ARC IMPACHETAT

  

Insa trebuie sa stii:

 • STABILITATE - echipamentul are o stabilitate buna si nu exista vibratie in interiorul saltelei chiar si atunci cand exista o diferenta mai mare de greutate intre cei doi parteneri.

 • SUSTINERE - echipamentul asigura sustinere anatomica corecta doar daca somiera are cel putin 36 - 40 de lamele.
  Este ideal ca pentru dimensiuni mai mari de 140x200 sa folosim
  2 somiere de 80x200 pentru un pat de 160x200
  2 somiere de 90x200 pentru un pat de 180x200
  2 somiere de 100x200 pentru un pat de 200x200

 • CONFORT - echipamentul va parea mai moale deoarece somiera cu lamele modifica confortul saltelei, de aceea este bine sa alegem o saltea ferma, mediu-ferma sau cel mult mediu-soft.

 • SANATATE SI IGIENA - echipamentul de somn trebuie sa fie sanatos si aerisit: pentru imbinarea zilnica a igienei cu starea de bine.

  

SITUATIE BUNA

  

SOMIERA TAPITATA + SALTEA CU MEMORYFOAM SAU LATEX NATURAL

  

BENEFICII

 • STABILITATE - echipamentul este foarte stabil, in interiorul unei saltele cu spama sau latex nu exista vibratie, miscarile sunt amortizate si nu sunt simtite de partener.

 • ELASTICITATE - echipamentul este mult mai ferm si nu este deloc elastic datorita combinatiei intre confortul plat oferit de spuma sau latex si somiera fixa, in aceasta situatie trebuie sa alegem o saltea mediu-soft. Daca echipamentul este prea ferm punctele de presiune impiedica circulatia sangvina la nivelul umerilor si soldurilor si te obliga sa iti schimbi pozitia frecvent in timpul somnului; O saltea prea ferma poate provoca o hiper-cambrare a coloanei dovedindu-se la fel de nepotrivita ca o saltea prea moale (care creeaza asa-numitul "efect de castron").

 • SANATATE SI IGIENA E Echipamentul de somn trebuie sa fie sanatos si aerisit: pentru imbinarea zilnica a igienei cu starea de bine. Si somierele tapitate fixe pot avea a structura de lamele fixe ceea ce permite aerisirea corecta a salteleor sin spuma sau latex.

Este interzis sa folosim saltea cu spuma sau latex pe o placa simpla de pal sau pe pal melaminat. Salteaua nu se va putea aerisi asa cum trebuie si creste riscul de aparitie a mucegaiului, extrem de daunator sanatatii noastre.

  
 

Pasul esential: Testarea Saltelei in magazin

Dupa ce te-ai documentat si stii ce sa cauti, poti trece la pasul cel mai important: testarea.
Cand incerci saltelele in magazin,imbraca-te lejer, asigura-te ca aloci suficient timp acestei operatiuni si ca petreci mai multe minute la orizontala, in pozitia in care obisnuiesti sa dormi.

Programeaza-te acum la un consultant Salterra: poti testa produsele in magazinele noastre!

  

Testeaza nivelul de sustinere

Salteaua trebuie sa se muleze pe forma corpului si sa asigure o pozitie corecta in timpul somnului. Daca anumite parti ale corpului se "scufunda" prea mult in saltea (in general zona pelviana) sau prea putin (in general zona umerilor) atunci corpul nu isi va pastra forma naturala in timpul somnului, ceea ce va duce la disconfort si dureri lombare sau cervicale (care pot fi de asemenea cauzate de alegerea unei perne nepotrivite).

Cere ajutorul partenerului sa testeze daca marginile corpului sunt "umplute" si sutinute corect de saltea. Daca mana intra foarte usor sub corp, atunci straturile saltelei s-ar putea sa fie prea ferme pentru a oferi suportul si alinierea corecta a corpului.

Asigura-te ca zona pelviana nu se scufunda prea mult in saltea, ca umerii se scufunda atat cat este nevoie pentru a pastra forma de S a corpului iar gatul si capul sunt aliniate cu corpul.

Asigura-te ca ai vei avea si acasa un echipament de som (somiera+saltea) similar cu ceea ce testezi: (somiera fixa+ saltea cu arc, somiera cu lamele + saltea cu arc, somiera cu lamele + spuma/latex)

  

STABILITATE

  
 

10 APELEAZA LA UN CONSULTANT

  

Atunci cand iti alegi salteaua, este important sa fii sigur ca aceasta iti va oferi nivelul de confort pe care il cauti. Pe site-ul salterra.ro vei gasi multe informatii despre diferitele tehnologii de realizare a saltelelor si despre beneficiile oferite de fiecare, ca sa poti face diferenta intre nivelul de sustinere si de confort oferit de fiecare tip de saltea in parte – spuma, bloc de arc continuu arc impachetate, latex natural. Daca nu poti testa salteaua intr-unul din magazinele noastre, atunci apeleaza la sfaturile unui consultant Salterra. El te va ajuta sa intelegi diferitele tehnologii si tipuri de confort, si iti va fii mult mai usor sa alegi salteaua care corespunde cel mai bine morfologiei tale.

  
 

SFATURI DE INTRETINERE A SALTELEI

 • Roteste periodic salteaua pentru o uzura uniforma (stanga - dreapta). Materialele de ultima generatie folosite pentru realizarea saltelelor se adapteaza perfect la conturul corpului tau. Insa este posibil ca, pe parcursul utilizarii, acest material sa se taseze in zona in care dormi. Recomandarea nostra este sa o rotesti lunar.

 • Intoarce salteaua o data la 6 luni pentru confort maxim, mai ales daca ai ales un model cu fata vara iarna.

 • Aeriseste periodic salteaua. Dupa livrare, salteaua trebuie aerisita timp de 4 ore pentru a reveni la forma corespunzatoare si pentru a elimina mirosurile acumulate in timpul depozitarii. Pentru o buna igiena a saltelei tale trebuie sa o aerisesti cateva ore saptamanal (lasa salteaua sa respire fara lenjerie sau protectie).

 • Aspira periodic salteaua. Este recomandat sa o aspiri de 3-4 ori pe an. Daca ai ales un model cu husa detasabila, o poti curata conform instructionilor producatorului in momentul in care aceasta s-a murdarit. Daca ai un model cu husa fixa, pentru inlaturarea petelor aplica un detergent pentru curatare uscata si curata zona cu apa rece. Nu folosi produse de curatare lichide pe salteaua ta, o poti deteriora ireversibil.

 • Evita umezirea saltelei. Este recomandat sa folosesti o protectie de saltea impermeabila, pentru evitarea umezirii acesteia. Colectia de protectii Salterra te va ajuta sa mentii salteaua in conditii optime de igiena un timp cat mai indelungat. Pentru copii si persoane care sufera de alergii, recomandam protectia de saltea cu fibra de lapte (are acelasi ph cu cel uman).

 • Foloseste o microsaltea pentru prospetime si un plus important de confort. Disponibile in toate dimensiunile, microsaltelele din colectia noastra sunt realizate dintr-o gama variata de materiale: puf si pana de gasca, bambus, lana, nanofibra, spuma cu memorie de forma sau latex. Spuma cu memorie si latexul pot avea huse simple sau huse matlasate cu materiale naturale(bambus sau lana).

 • Schimba somiera atunci cand cumperi o saltea noua, daca cea veche este uzata. Daca o folosesti tot pe cea veche, atunci este posibil sa fii nemultumit de confortul oferit, iar noua saltea se va uza mai repede.

 • Evita indoirea saltelei! Ii poti distruge sistemul de sustinere si vei deteriora iremediabil salteaua.

 • Evita expunerea saltelei in lumina directa a razelor solare sau langa sursele de caldura.

 • Evita achizitia unei saltele comprimate. Comprimarea afecteaza calitatea saltelei. Orice saltea rulata pentru a ocupa mai putin spatiu de depozitare sau pentru reducerea cheltuielilor de transport, isi pierde semnificativ din calitatile sale.
  Saltelele din colectia Salterra nu sunt niciodata comprimate. Materiale folosite sunt de cea mai buna calitate, iar spuma de mare densitate nu poate fi comprimata.

  
 

INTREBARI SI RASPUNSURI FRECVENTE

  

Care este diferenta intre o saltea cu arcuri si una cu spuma?

Este inainte de toate o chestiune de obiceiuri: una nu este mai buna decat cealalta.
Dar confortul lor este diferit, o saltea cu spuma va avea tendinta sa urmareasca forma corpului si sa absoarba miscarile corpului pe saltea. O saltea cu arcuri are un efect de rezilienta mult mai important (efectul de revenire al arcului la pozitia de echilibru)
Recomandarea noastra este sa adopti principiul continuitatii si sa nu schimbi tehnologia atunci cand schimbi salteaua.

  

Inaltimea saltelei are influenta asupra calitatii acesteia?

Nu trebuie confundata calitatea cu grosimea. Totul depinde de calitatea materialelor folosite atat pentru structura elastica cat si pentru matlasare.
In general o saltea cu arcuri este mai groasa decat o saltea din spuma, dat fiind volumul pe care il ocupa arcurile. Dar atunci cand vorbim de aceeasi tehnologie(arc impachetat, arc biconic, arc continuu, latex sau spuma poliuretanica) pentru aceeasi marca o saltea mai groasa este sinonima cu mai mult confort (matlasarea este mult mai generoasa) si cu o durata de utilizare mai mare.

  

O saltea buna trebuie sa fie neaparat foarte dura?

Este o falsa impresie. Fermitatea saltelei trebuie adaptata la morfologia fiecaruia. O saltea prea ferma va provoca o hiper-cambrare a coloanei vertebrale si se va dovedi la fel de nepotrivita ca o saltea prea moale (efect de castron). Alege o saltea potrivita nevoilor tale. Pentru anumite modele de saltele iti oferim posibilitatea sa combini spuma cu diferite grade de fermitate.

  

Sunt dimensiunile asternutului adaptate la dimensiunea patului sau pernei?

Da! Salterra iti propune o gama larga de accesorii(lenjerii, protectii saltea), toate adaptate la dimensiunile saltelei, pernei sau pilotei tale.
Pentru o dimensiune speciala contacteaza unul din consultantii nostri.

  

De ce sa aleg un produs de marca?

Achizitia unei saltele este o achizitie importanta si de durata, este deci foarte important sa alegi un producator serios ale carui produse sunt recunoscute pentru calitatea procesului de fabricare si a materialelor folosite pentru realizarea saltelei. Trebuie sa eviti cumpararea unei saltele daca nu ai informatii despre producator, sau daca comerciantul nu comunica detalii legate de calitatea materialelor folosite si nu poate proba calitate si durabilitatea acesteia.

  

Ce inseamna produs de marca?

Inseamna garantia respectarii fisei produsului (structura elastica si matlasare). Respectarea cu strictete a numarului de arcuri, a densitatii latexului sau a materialelor folosite pentru matlasare, testarea permanenta a calitatii produselor (ca de exemplu o rola compresoare aplicata de multe ori pe fiecare model de saltea care permite evaluarea duratei de viata a produsului).
Marcile pe care Salterra ti le propune sunt marci de renume european EPEDA(una dintre cele mai prestigioase marci din piata franceza), PIKOLIN, SUNLAY(cele mai prestigioase marci din piata Spaniei si Portugaliei) care au castigat increderea consumatorilor prin calitate.

  

Pot testa calitatea unei saltele asezandu-ma cateva minute pe o saltea?

Este imposibil sa testezi calitatea saltelei in magazin asezandu-te pe aceasta cateva minute imbracat si incaltat. Ai nevoie de minim 4-5 nopti pentru a te acomoda cu noua saltea. Poti intelege diferenta de sustinere intre doua tipuri de saltele, dar calitatea si confortul nu poti sa le apreciezi decat dupa mai multe nopti de testare.

  

Cum imi intretin salteaua?

In prima luna de utilizare intoarce salteaua odata sau de doua ori astfel incat structura si matlaseul sa se aseze uniform.
Dupa aceea intoarce salteaua in functie de cele 4 anotimpuri
Primavara pozitioneaza salteaua pe una dintre fete
Vara intoarce salteaua astfel incat zona capului sa devina zona picioarelor
Toamna pozitioneaza salteaua pe cealalta parte
Iarna intoarce salteaua astfel incat zona capului sa devina zona picioarelor

Nu utiliza manerele laterale pentru transport. Rolul lor principal este sa te ajute sa pozitionezi usor salteaua pe somiera.

Pentru curatarea saltelei foloseste aspiratorul. Pentru indepartarea petelor foloseste apa rece si putin sapun delicat apoi curata zona cu atentie.

  

Cum imi protejez salteaua?

Pentru asigurarea unei igiene corespunzatoare saltelei tale ideal este sa folosesti o protectie de saltea simpla sau rezistenta la lichide, respirabila si usor de curatat in masina de spalat.

  

Cati ani pot folosi o saltea?

O saltea trebuie folosita maxim 10 ani, folosirea saltelei o perioada mai mare de 10 ani are efecte negative importante asupra sanatatii
Chiar daca husa saltelei arata inca bine, dupa 10 ani de folosire zilnica structura elastica este cu siguranta deteriorata. Pe de alta parte, foarte des nu estimam corect starea somierei. Daca salteaua a ajuns la final ca structura elastica si igiena aceasta situatie este direct legata si de faptul ca somiera nu-si mai indeplineste rolul de "amortizor".
In unele situatii este posibil ca salteaua sa se deterioreze mai rapid daca somiera este veche si nu mai ofera sustinerea corecta saltelei. O investitie in saltea si somiera inseamna investitie in propria sanatate.

  

Cum imi transport salteaua?

Saltelele din latex sau spuma pot fi pliate. Daca insa ai cumparat o saltea cu arcuri este interzisa plierea acesteia. Exista riscul deformarii ireparabile a structurii de arcuri.
Atentie! Nu utiliza manerele laterale pentru transport. Rolul lor principal este sa te ajute la pozitionarea usoara a saltelei pe somiera.

  

Cum curat salteaua?

Tesatura de acoperire a tuturor produselor PIKOLIN si EPEDA este tratata anti-bacterii, ciuperci si acarieni.
Curata petele de praf cu o carpa alba moale din bumbac inmuiata in apa si stoarsa bine cu miscari circulare delicate. Nu folosi produse de curatare lichide direct pe saltea. Se poate pata sau poti distruge iremediabil structura elastica a acesteia.
Foloseste o protectie de saltea chiar din ziua achizitie saltelei!

  

Ce sunt acarienii?

Paraziti care se dezvolta in toate colturile intunecoase si umede (mocheta si saltele neaerisite), care stau adesea la baza alergiilor.
Invizibili cu ochiul liber acarienii se hranesc cu resturi de piele rezultate din descuamarea epidermei noastre. Aproximativ 15 % din populatie sufera de o alergie generata de acarieni.
Mancarimile si astmul sunt manifestarile uzuale.

  

Pentru a lupta impotriva proliferarii excesive a acestora, recomandam:

 • Aspirarea prafului dar mai ales a saltelei;

 • Pastrarea curateniei in dormitor;

 • Verificarea umiditatii din atmosfera pe care o poti scadea printr-o aerisire si incalzire corecta a camerei;

 • Curatarea chimica a cuverturilor, pernelor si pilotelor;

 • Folosirea unei protectii de saltea.