Cum imi aleg somiera?

 

Somierele incluse in colectia Salterra sunt concepute sa se potriveasca perfect cu salteaua. Combinatia potrivita intre saltea si somiera iti ofera garantia unei pozitii corecte a coloanei vertebrale si iti asigura sustinerea de care ai nevoie. Daca somiera ta este inca buna, atunci iti trebuie doar o noua saltea. Daca ai o saltea noua exceptionala, dar somiera nu iti mai ofera sutinerea de care ai nevoie, atunci nu te poti bucura de confortul asteptat. In aceasta situatie, iti recomandam sa cumperi o somiera noua.

TIPURI DE SOMIERE

Atunci cand iti alegi somiera trebuie sa tii cont de structura elastica a saltelei tale. Cu alte cuvinte, pentru fiecare tip de saltea exista somiera potrivita.

Exista doua tipuri principale de somiere:
- FIXE
- CU MECANISM

Cum imi aleg somiera

 

SOMIERE FIXE

TIPURI DE SOMIERE FIXE:
- somiere cu lamele
- somiere tapitate
- somiere cu arcuri

Somiera cu lamele ofera un suport ferm. Daca va place sa dormiti pe o saltea din spuma poliuretanica sau din latex, aceasta somiera este cea mai potrivita alegere. O somiera cu arcuri ar deteriora inevitabil salteaua din spuma sau latex si ar duce la pierderea garantiei oferite de producator.

Somiera tapitata este acoperita cu tesatura sau cu piele ecologica ce nu permite deteriorarea saltelei, dar aerisirea saltelei se va realiza un pic mai greu.

Somiera cu arcuri este alcatuita dintr-o structura de arcuri, fixata pe un cadru de lemn si acoperita cu o tesatura rezistenta, asortata cu cea folosita la saltea. Acest tip de somiera este recomandat doar pentru saltelele cu structura elastica din arcuri. Combinatia intre somiera si salteaua cu arcuri permite saltelei sa se adapteze perfect la conturul corpului tau si iti garanteaza moliciune si confort maxim.

somiere cu mecanism

Sunt cea mai buna alegere atunci cand iti place sa citesti sau sa te relaxezi in pat. Reglarea acestora poate fi realizata manual sau electric. Poti opta pentru mecanism simplu in zona capului si picioarelor sau pentru mecanisme complexe in 5 planuri.
Somierele cu mecanism sunt potrivite pentru saltele cu structura elastica foarte flexibila, realizate din spuma sau latex,care se pot adapta usor la forma acestora.