Cum imi aleg pilota

 

Pune capul pe perna si dormi. Te-ai invelit bine? Pentru fiecare dintre noi, confortul poate insemna altceva. Pentru fiecare dintre voi, Salterra are pilota care te ajuta sa te odihnesti asa cum meriti. Gandeste-te cum iti place sa dormi, daca esti o persoana friguroasa sau una careia ii place senzatia de racoare, daca te foiesti si dezvelesti in somn sau daca ai vreo alergie. Dupa ce raspunsurile vor fi clare, vei putea alege din colectia noastra pilota care ti se potriveste cel mai bine. Cert este ca trebuie sa iti alegi perna si pilota cu aceeasi grija cu care iti alegi salteaua. Alege o pilota moale si confortabila din colectia Salterra adaptata la temperatura din dormitor tau ca sa te bucuri de un somn odihnitor.

Tipuri de pilote

 • Pilote sintetice
 • Pilote naturale

Cum imi aleg pilota

 

PILOTE SINTETICE - caracteristici

 • Umplutura - exista o mare varietate de fibre sintetice folosite pentru realizarea pilotelor. Dintre acestea, cea mai fina este nanofibra a carei structura imita puful de gasca si nu provoaca alergii. Este o fibra elastica, mentine pilota intotdeauna in forma initiala si nu absoarbe deloc praful. Retine mult aer in interior, absoarbe transpiratia si permite o buna circulatie a aerului in interiorul pilotei pentru un somn sanatos si odihnitor. Toate aceste caracteristici fac din nanofibra produsul ideal pentru copii si persoanele care sufera de alergii.
 • Greutatea pilotelor sintetice variaza in general intre 175 - 500 gr/m2. Pilotele mai lejere nu depasesc insa 300 gr/m2.
 • Pentru a impiedica migrarea umpluturiii si pierderea caldurii in timpul noptii, tesatura de acoperire poate avea design in carouri, dungi, cercuri etc.

Intretinerea piloteLOR sintetice:

Pilota trebuie scuturata, aerisita si spalata periodic. Puteti spala pilota de 1-2 ori pe an in masina, conform recomandarilor fabricantului (vezi eticheta produsului). Pentru orice model de pilota te sfatuim sa folosesti o cantitate mica de detergent delicat, fara balsam. Uscarea se va realiza in uscator dupa ce ai selectat un program de uscare moderata. La mijlocul programului se scoate pilota din uscator si se scutura foarte bine.
Pentru pilotele de mari dimensiuni iti recomandam sa folosesti serviciile unei spalatorii profesionale.
Durata de utilizare a unei pilote cu umplutura sintetica este de ~5 ani

Raport foarte bun calitate - pret

PILOTE NATURALE - Caracteristici

Umplutura – sunt folosite diverse materiale pentru realizarea pilotelor naturale:

 • Puf si pana de gasca
 • Bambus
 • Lana

a) Pilota naturala cu umplutura de puf si pana de gasca
Pana de gasca este curbata si determina forma si structura umpluturii pilotei. Puful de gasca are o structura foarte fina care ii permite sa inmagazineze o cantitate mare de aer. Astfel pilota va reveni usor la forma initiala dupa comprimare. Cu cat umplutura contine mai mult puf de gasca, cu atat pilota va fi mai calduroasa, mai lejera si cu mai mult volum. Puful de gasca permite o foarte buna circulatie a aerului in interiorul pilotei si absoarbe umiditatea.

b) Pilota naturala cu umplutura de lana
Lana este fibra de origine animala cea mai utilizata; are o structura chimica complexa peste 21 aminoacizi. Este un foarte bun izolant, mentine temperatura constanta si ofera protectie atat impotriva caldurii in timpul verii, cat si impotriva frigului in timpul iernii, datorita continului de lanolina. In felul acesta, folosind pilota de lana corpul tau va fi incalzit exact cat ai nevoie pentru confort maxim.
Este recomandata si celor care transpira in mod excesiv deoarece lana are capacitatea de a absorbi umiditatea fara a se umezi. Fibrele de lana au un mecanism de auto-aparare care impinge umezeala catre varfurile acestora, de unde se evapora singura. Ceea ce inseamna ca transpiratia nu va ajunge niciodata in mijlocul pilotei de lana.
Lana este un produs 100% biodegradabil si regenerabil. Pilotele cu umplutura din lana sunt potrivite pentru orice anotimp, sunt hipoalergice si complet lipsite de chimicale.

c) Pilota naturala cu umplutura de bambus
Pilota de bambus este deosebita fata de restul pilotelor. Structura cu goluri de aer in interior a fibrei de bambus este cea care confera calitati speciale acestui material: racoare vara si caldura iarna. Fibra de bambus e cu 40% mai absorbanta decat cea din bumbac. Nu vei avea niciun fel de disconfort - proprietatile antistatice ale fibrei de bambus impiedica lipirea de piele a acestei pilote.

Bambusul e cea mai mare specie de “iarba” de pe planeta. Creste uimitor de repede (unele varietati cresc cu 50 de cm/zi), atinge inaltimea maxima in 3 luni si ajunge la maturitate in 3 – 4 ani. Bambusul are si proprietati antimicrobiene - nu sunt utilizate pesticide si ingrasaminte pentru culturile de bambus, procesarea este eco-friendly si se bazeaza doar pe abur si fierbere. Sunt ideale pentru persoanele care sufera de alergii si astm.

Tesatura de acoperire:
Calitatea acestei tesaturi este foarte importanta in cazul pilotelor naturale intrucat ea reprezinta garantia etansietatii umpluturii. Pentru a impiedica migrarea umpluturii si pierderea caldurii in timpul noptii, tesatura de acoperire poate avea design in carouri, dungi, cercuri, oite etc

Intretinerea pilotelor naturale:

Pilota trebuie scuturata, aerisita si spalata periodic. Puteti spala pilota de puf si pana de 1-2 ori pe an in masina, conform recomandarilor fabricantului(vezi eticheta produsului). Te sfatuim sa folosesti o cantitate mica de detergent delicat, fara balsam. Uscarea se va realiza in uscator dupa ce ai selectat un program de uscare moderata. Foloseste mingi de tenis speciale pentru uscator in cazul pilotelor de puf si pana pentru ca umplutura sa revina la forma initiala. Poti opta si pentru curatarea chimica.
Inainte de reutilizare, asigura-te ca pilota de puf si pana este foarte bine uscata. Trebuie bine scuturata pentru a-i reda forma initiala.

Pentru pilotele de bambus si lana recomandam folosirea serviciilor unei spalatorii profesionale.
Durata de utilizare a unei pilote cu umplutura de puf si pana, lana sau bambus este de ~10 ani

SFATURI UTILE PENTRU ALEGEREA PILOTEI

 • O pilota foarte calduroasa pentru camere racoroase in care temperatura nu depaseste 18 grade
 • O pilota calduroasa pentru camere cu temperatura cuprinsa intre 18-22 grade
 • O pilota lejera pentru camere in care temperatura depaseste 22 grade sau pentru utilizarea pe timpul verii
 • O pilota 4 anotimpuri pentru cei care doresc ca pilota sa fie adaptata sezonului
Cum imi aleg microsalteaua Cum imi aleg microsalteaua Cum imi aleg microsalteaua Cum imi aleg microsalteaua

Lana

Puf si pana

Nanofibra

Bambus

Cum imi aleg pilota